Grafmonumenten, Gedenkbeelden in hout en steen van JcK

Steeds meer mensen zoeken voor de laatste rustplaats van hun dierbare een gedenkteken dat in sfeer en uiterlijk een persoonlijke herinnering vormt. Wilt u op een unieke wijze een dierbare gedenken? Neem dan gerust contact met mij op. Wellicht kan ik iets voor u betekenen. Beeldhouwen is mijn leven en dit vak beoefen ik al meer dan 30 jaar. Op mijn 6e jaar ben ik hier al begonnen met het maken van houten beelden in de werkplaats van mijn grootvader. Zijn ambachtelijke ervaring heb ik van hem mogen ontvangen Naast mijn vrije werk maak ik veel werk in opdracht waaronder tevens gedenkbeelden - monumenten maar ook urnen. Hierbij hanteer ik meerdere soorten materialen zoals; hout (eiken), steen (marmer), eventueel in combinatie met metaal.

 

Persoonlijk


Bijzonder aan deze persoonlijke aanpak is dat ik samen met u (nabestaanden) op zoek ga naar de beste vertaling van uw wensen, ideeën en herinneringen. Door dit nauwe contact gecombineerd met mijn vakkennis ontstaat er een uniek en persoonlijk gedenkbeeld. De totstandkoming is dan ook een intensief proces en levert vaak een belangrijke bijdrage aan de rouwverwerking.

 

Ervaring-kwaliteit

Als kunstenaar heb ik al vele grafbeelden en monumenten vervaardigd. Deze beelden kunt u niet op mijn website vinden uit respect voor de nabestaanden. Doch in de diversiteit en kwaliteit van mijn vrije werk kunt u mijn jarenlange ervaring terugvinden. In al mijn werk staat mijn vakmanschap in combinatie met mijn passie voor beeldhouwen en het weerspiegelen van mijn gevoelens in mijn kunstwerk voorop.

Kwaliteit is voor mij een vereiste, vandaar dat ik mijn kunstwerken veelal uit Eikenhout en Marmer vervaardig.

 

Werkwijze

Hoe gaat de realisatie van een grafmonument/gedenkbeeld in zijn werk?

Na een uitgebreid oriënterend gesprek waarin uw wensen en/of de wensen van de overledene worden besproken, kunt u mij vragen een schetsontwerp te maken. Ook wordt aan u gevraagd in wat voor materiaal u het kunstwerk wenst. Samen met de presentatie van het ontwerp zullen ook de prijzen aan bod komen. Na een akkoord van het ontwerp wordt door mij de vergunning bij de betreffende begraafplaats aangevraagd en wordt er begonnen met de uitvoering.

De realisatie van het monument/kunstwerk omvat een periode van drie tot zes maanden. Natuurlijk bent u altijd welkom om tussentijds de vorderingen in mijn atelier te komen bekijken.

De plaatsing wordt door mij, eventueel in samenwerking met de opdrachtgever verzorgd. Hebt u meer vragen over de totstandkoming van een gedenkbeeld of monument? Neem dan gerust contact met mij op.

 

T: 06 – 361 10 434

of

Reageer via het envelopje op de Homepage.

 

Prijzen

 

Het uitgangspunt van mijn werk is dat het binnen ieders bereik moet liggen om te kunnen beschikken over een uniek gedenkbeeld. Een persoonlijk gedenkteken of monument hoeft lang niet altijd duurder te zijn dan het traditionele aanbod. Door het directe contact tussen kunstenaar en opdrachtgever kunnen de kosten van een gedenkbeeld laag gehouden worden. Geef uw wensen aan zodat we samen een passend en gedenkwaardig monument kunnen vervaardigen.

Prijsindicatie

 

 

Houten Kruizen van Eiken                    Vanaf €uro 1.200,=

(Inclusief een met de hand uitgesneden tekst)

 

Houten Grafbeeld                               Vanaf €uro 2.200,=

Uw eigen ontwerp. (Gemaakt van massief Eiken).

Inclusief een met de hand uitgesneden tekstvermelding

 

 

Houten Grafmonumenten op maat       Vanaf €uro 3.000,=

Inclusief een vrijblijvend oriënterend gesprek en een schets ontwerp. (zie hoofdstuk werkwijze)

(Vervaardigt van massief Eiken en een met de hand uitgesneden tekstvermelding)

 

 

Stenen beelden/monumenten              Op aanvraag

Mogelijk in verschillende soorten Marmer of andere steensoorten.

 

Bovenstaande prijsindicaties zijn excl. 6% BTW en plaatsing.

 

De vergunningkosten, léges en regels zijn per gemeente en begraafplaats verschillend. Hierover kunt u bij de beheerder van de desbetreffende begraafplaats meer informatie inwinnen.

  

Materiaal keuze:

Eikenhout is geen steen. Het is echter wel zeer duurzaam en met het verstrijken van de tijd wordt het alleen maar mooier. Ter bescherming wordt het hout geïmpregneerd tegen ongedierte en schimmels waarna het wordt nabehandeld met een biologische olie. Dit dient jaarlijks te worden bijgehouden (in overleg kan dit door mij worden verzorgd).

Doordat het buiten staat kan het hout verweren en verkleuren en kunnen er door hoge temperatuurverschillen barsten in komen, (deze kunnen later ook weer dicht trekken).